VVD,  Leefbaar en het CDA willen volgende week donderdag tijdens de actualiteitenraadsvergadering van burgemeester Aboutaleb – als baas van de politie in Rotterdam – weten of de aanhoudingen van de zeven terreurverdachten gevolgen hebben voor het Rotterdamse straatbeeld.

In een vanavond (donderdag) geschreven tempobrief die mede ondertekend is door Tanya Hoogwerf van Leefbaar en Christine Eskens van het CDA vraagt Vincent Karremans, de fractievoorzitter van de VVD, zich af of geplande evenementen in deze stad doorgang vinden en welke verdere maatregelen getroffen kunnen worden.

Duidelijk is dat het bericht over de aanhoudingen en het daarmee voorkomen van bloedvergieten niet in de kouwe kleren van de vertegenwoordigers van deze drie partijen is gaan zitten en dat ze daarmee alertheid tonen in de verdere politieke groene stadse stilte. De ellende komt steeds dichterbij. ‘’Vallen er nog meer aanhoudingen te verwachten?’’, is een van de vragen die bij de drie raadsleden door hun hoofden spookt. ‘’Maar niet alleen bij ons, bij vele Rotterdammers’’, aldus Karremans, ‘’en volledig terecht.’’

Print Friendly, PDF & Email