Waterpolosters onderuit tegen Rusland

27 March 2018, 22:47 uur

De Nederlandse waterpolosters hebben in de World League opnieuw een nederlaag geleden tegen Rusland. De ploeg van bondscoach Arno Havenga verloor in het nieuwe zwemcentrum Rotterdam met 12-13. Bij een zege was Oranje zeker geweest van de finale.

In Rusland verloren de vrouwen van Havenga met 9-6. Voor eigen publiek kwam Oranje in de eerste en tweede periode ook op behoorlijke achterstand. Maar het team vocht zich daarna knap terug van 5-9 naar 9-10. Na deze aansluitingstreffer, een benutte strafworp van Sabrina van der Sloot, slaagden de Russinnen er toch weer in om uit te lopen naar 9-12. Met opnieuw een strafworp verkleinde Van der Sloot de achterstand in de laatste minuten tot twee keer toe tot twee doelpunten. Met nog vijf seconden op de klok maakte Simone van de Kraats er nog 12-13 van, maar ondanks de inhaalrace ging de winst toch naar Rusland.

De wedstrijd in Rotterdam begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de brand in het winkelcentrum in de Russische stad Kemerovo.