SC Heerenveen is absoluut niet genoodzaakt om Denzel Dumfries te verkopen, vertelt technisch manager Gerry Hamstra tijdens een Q&A-sessie op de Facebook-pagina van de club. De rechtsback staat in de belangstelling van PSV, dat al wekenlang in onderhandeling is met de Friezen.

Heerenveen wil naar verluidt minstens zes miljoen euro incasseren voor Dumfries, terwijl PSV vooralsnog niet aan die vraagprijs wil voldoen. “Als de juiste prijs komt voor Dumfries, dan moeten wij daar ook naar gaan handelen. Maar we hoeven dit seizoen niet te verkopen”, benadrukt Hamstra. “Vorig jaar hebben we goed verkocht in de zomer (Sam Larsson, Jerry St. Juste, Joost van Aken en Dennis Johnsen, red.) en op dit moment hebben we ook een elftal waarin weer kapitaal staat. En dat is ook belangrijk.”

Hamstra sluit echter niet uit dat Dumfries deze zomer het Abe Lenstra Stadion verlaat. “We hebben hem vorig jaar voor een goede prijs (8 ton, red.) opgehaald bij Sparta. Als je hem dan goed door kunt verkopen en hij wil zelf ook… Dan kun je wel zeggen: we hoeven hem niet te verkopen. Maar je hebt ook te maken met de ambities van de speler.”

Zaakwaarnemer Santi Kolk vertrouwt er echter op dat de deal alsnog rondkomt. Dumfries zelf wil dolgraag naar PSV en Heerenveen heeft al een vervanger achter de hand in de persoon van Sparta-verdediger Sherel Floranus. De Rotterdammer is al medisch gekeurd en staat zelfs op het punt om het huis van zijn oud-ploeggenoot in Friesland over te nemen.

Print Friendly, PDF & Email