Dankzij de oplettendheid van een oud politiemedewerker en een vrouw zijn er weer twee nepvuurwapens van straat. Vijf jongens uit Rotterdam in de leeftijd van 13 tot 17 zijn aangehouden.

In Spijkenisse zag een voormalig politiemedewerker aan het eind van de middag vier jongens lopen. In een oogwenk zag hij ook een vuurwapen. Hij belde direct de politie toen de jongens in de metro richting Hoogvliet stapten. Daarin zijn zij tenslotte aangehouden, omdat de Metro door de politie tijdelijk was stilgelegd. Agenten controleerden de vier jongens en troffen inderdaad een vuurwapen aan. Een 16 en 17-jarige jongen uit Rotterdam zijn aangehouden en overgebracht naar bureau. Zij worden verhoord. Het vuurwapen is in beslag genomen en bleek na onderzoek nep te zijn.

In het Zuiderpark alarmeerde een vrouw de politie aan het begin van de avond nadat zij drie jongens met een vuurwapen zag en het geluid hoorde alsof het vuurwapen werd doorgeladen. Opnieuw gingen agenten er meteen met spoed op af. Ook hier bleek het om een nepvuurwapen te gaan. De drie jongens uit Rotterdam (13, 15 en 16 jaar) zijn aangehouden.

“Een levensgevaarlijke situatie” zegt een van de agenten die als eerste aankwam in het Zuiderpark. “Vaak is een nepvuurwapen nauwelijks te onderscheiden van een echt vuurwapen. Zeker niet als ik in een split second moet beslissen of ik in moet grijpen of niet.”.
Precies de reden waarom afgelopen maandag de landelijke politiecampagne is gestart om jongeren en ouders te waarschuwen voor het gebruik van nepvuurwapens op straat.

Print Friendly, PDF & Email