Schrijf jij het beste verhaal van Rotterdam? De organisatie van #rotterdamschrijft is op zoek naar verhalen geschreven over Rotterdam, door Rotterdammers. Een thriller die zich afspeelt in Katendrecht, of een gedicht over een studentenhuis in Kralingen. Of misschien wil je vertellen wat deze stad voor jou betekent? Een essay over de haven of het oorlogsverleden? Alle verhalen, fictie en non-fictie, met als thema Rotterdam zijn welkom. Ga samen met de ambassadeurs de uitdaging aan en schrijf het beste verhaal van Rotterdam in minder dan 2.000 woorden!

#RotterdamSchrijft wordt georganiseerd door de Bibliotheek Rotterdam en Sweek, met behulp van Boekhandel Donner, ambassadeurs en juryleden die Rotterdammers en lezen en schrijven een warm hart toedragen.

Tijdens de wedstrijd zullen de ambassadeurs één voor één hun eigen verhaal over de stad publiceren op Sweek. Laat je inspireren door deze oer-Rotterdammers! De wedstrijd loopt van 15 januari tot en met 12 maart 2018. Ambassadeurs zijn onder andere Derek Otte, Ahmed Aboutaleb, Elten Kiene en Natasja Morales.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!