Hoewel de economie op volle toeren draait, merken werkenden dat nog altijd te weinig in hun portemonnee. Dat zegt voorzitter Maurice Limmen van vakbond CNV in een reactie op de jongste economische ramingen van het Centraal Planbureau. ”Het CPB voorspelt ook voor de komende jaren mooie economische cijfers, maar het verhaal achter die cijfers is minder fraai”, vindt hij.

Volgens CNV blijft Nederland kampioen flexwerk in Europa. ”Die doorgeschoten flexibilisering drukt de lonen en zorgt ervoor dat steeds meer mensen in onzekerheid leven”, aldus Limmen. Daarnaast vindt de vakbondsbestuurder dat nog steeds een te grote groep mensen ongewild langs de zijlijn staat. ”Daar moet wat aan gebeuren. En met deze economische rugwind, is dat geen kwestie van kunnen maar van willen.”

Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt dat het bedrijfsleven sterk presteert en daarmee veel mensen nieuwe kansen biedt. ”We zien een spectaculaire daling van de werkloosheid dankzij onze leden”, zegt voorzitter Hans de Boer. Om mensen die desondanks zonder baan zitten alsnog aan werk te helpen, zal de overheid het aantrekkelijker moeten maken om hen in dienst te nemen. ”De markt doet wat ze kan”, aldus De Boer.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!