In het Wetenschapscafé van mei wordt er ingegaan op opgroeien in de levendige stad Rotterdam. Deze wordt gegeven door Vincent Jaddoe (kinderachts en hoogleraar kindergeneeskunde – epidemiologie in het Erasmus MC – Sophia Kinderziekenhuis).

Rotterdam is een jonge en uitdagende stad. De verscheidenheid aan sociale, culturele en etnische  achtergronden vertaalt zich naar verschillen in de gezondheid. Kennis over deze verschillen helpt om de kwetsbare groepen in Rotterdam betere kansen te geven. In Rotterdam doen duizenden kinderen al meer dan 15 jaar mee aan een wereldwijd uniek gezondheidsonderzoek naar de groei, ontwikkeling en gezondheid. Deze kinderen worden in detail gevolgd vanaf de periode in de baarmoeder.

In de presentatie wordt de achtergrond en uitvoering van het project, en uiteraard de betekenis van  de  resultaten voor Rotterdamse  kinderen  besproken.  Ook zal het nieuwe en wereldwijd unieke Generation R Next project te sprake komen, waarbij vrouwen al vanaf voor de zwangerschap worden  gevolgd.

Het Wetenschapscafé vindt elke maand plaats in de Bistrobar van de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat en is gratis toegankelijk. Deze editie vindt plaats op 28 mei vanaf 19.30 uur.

Print Friendly, PDF & Email