Wethouder Ans Hartnagel (Leefbaar Capelle) – voor de vierde keer lijsttrekker – ergert zich mateloos aan de ‘arrogante’ Haagse kopstukken die door de gemeenteraadsverkiezingen denderen. Gelukkig niet in Capelle, ‘want dat durven ze niet’, zegt ze.

Aan Binnenlandsbestuur.nl geeft ze een voorbeeld: ‘GroenLinks-aanvoerder Klaver vindt dat gemeenten veel meer kunnen doen om groener te worden. Waar bemoeit die man zich mee? Hij vindt ook dat GroenLinks in honderd gemeenten moet meebesturen. Laten ze eerst maar eens kijken of ze winnen en wat de kiezers ervan vinden. De Haagse arrogantie is weer stuitend. Ik vind het bezopen om te lezen dat Pechtold tijdens het congres van D66 in Rotterdam durft te zeggen: “Rotterdam voor de Rotterdammers”. Hij is niet eens een Rotterdammer!’

Ans Hartnagel tegen verslaggever Martijn Delaere van Binnenlands Bestuur: ‘’Zo van: als wij langskomen in Rotterdam, dan gaan de mensen wel op ons stemmen. Hoe arrogant kun je zijn? Het busje komt zo. Het is hoogmoed, en je weet: die komt voor de val. Mensen trappen niet in de verkooppraatjes van de Haagse kopstukken. Ze kijken wie ze in hun gemeenteraad kiezen. Daarom worden de lokale partijen ook zo groot.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!