Winnende treffer én rood voor Van Persie

30 September 2018, 19:04 uur

Robin van Persie heeft Feyenoord voor de tweede week op tijd de overwinning bezorgd. De Rotterdamse aanvoerder schoot tegen Vitesse in de 88e minuut uit een vrije trap de 2-1 binnen. Van Persie, die een week eerder tegen FC Utrecht ook al vlak voor tijd de beslissing forceerde, moest in de blessuretijd wel met rood van het veld na een tackle op de enkels van Max Clark.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük trok liefst drie rode kaarten in De Kuip. Hij stuurde na een uur Thomas Bruns van Vitesse weg en debutant Danilho Doekhi moest in de laatste seconden van de wedstrijd met zijn tweede gele kaart naar de kant.

Dankzij Van Persie zit Feyenoord nog steeds in het spoor van koploper PSV. De 35-jarige aanvoerder verbloemt met zijn treffers dat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst nog steeds stroef draait. Feyenoord wist ook tegen Vitesse vooral voor rust niet te overtuigen.

Dylan Vente mocht na zijn drie doelpunten in de midweekse bekerwedstrijd tegen Gemert (0-4) in de basis starten, met Van Persie kort achter zich. Bij Vitesse debuteerde verdediger Doekhi in de basis als vervanger van de geschorste Maikel van der Werff.

Matús Bero bracht Vitesse na een half uur op voorsprong. De Slowaak kopte na voorbereidend werk van Roy Beerens eerst op de paal. Via het lichaam van doelman Kenneth Vermeer, die de geblesseerde Justin Bijlow verving, en verdediger Jeremiah St. Juste kwam de bal opnieuw voor de voeten van Bero. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal langs Vermeer: 0-1.

Met Sam Larsson als vervanger van Jens Toornstra beet Feyenoord na rust feller van zich af. Het leidde al snel tot de gelijkmaker van Eric Botteghin, die raak kopte uit een hoekschop (1-1). Steven Berghuis dacht Feyenoord even later op voorsprong te schieten, maar de videoarbiter constateerde dat hij dat vanuit buitenspelpositie had gedaan.

Vitesse raakte in het laatste half uur eerst Bruns kwijt met rood en daarna ook Tim Matavz, met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Van Persie liet De Kuip in de slotfase alsnog juichen met een prachtige vrije trap.