Winst en 2e plek voor Jong Feyenoord

11 December 2018, 00:33 uur

Jong Feyenoord heeft de najaarscompetitie afgesloten met ruime overwinning. Het team van trainer Peter van den Berg was maandagmiddag in Limburg met 1-4 te sterk voor het tweede elftal van Roda JC Kerkrade. Door de zege eindigt Jong Feyenoord op de tweede plaats in Reservecompetitie Poule B.

Jeugdspeler Splinter de Mooij opende na 25 minuten de score in Limburg. Hij kopte een voorzet van verdediger Simon Loshi achter doelman Raf Mertens en zette daarmee de eerste treffer van de middag op zijn naam. De voorsprong was echter van korte duur, want na enkele minuten was het aan de andere kant raak na een fout in de opbouw van Jong Feyenoord: 1-1.

Luis Sinisterra, vorige week ook al trefzeker voor Jong Feyenoord, zorgde nog voor rust voor een nieuwe voorsprong en 1-2 was ook de ruststand, ondanks een goede poging van Mo El Hankouri. De Marokkaanse jeugdinternational raakte de lat.

In de tweede helft bleef Jong Feyenoord de betere ploeg. Het team controleerde de wedstrijd en kreeg direct een aantal mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Na 52 minuten werd Sinisterra neergehaald in het zestienmetergebied. Vanaf de penaltystip faalde El Hankouri vervolgens niet: 1-3.

Diezelfde Sinisterra bepaalde de eindstand uiteindelijk op 1-4. Joel Zwarts, die zondag in Emmen tot de wedstrijdselectie van Feyenoord 1 behoorde, bediende de Colombiaan met een goede pass. Sinisterra schoot de bal daarna diagonaal achter de vijandelijke doelman.

Van den Berg was blij met de overwinning in Limburg. ''Dit is een goede uitslag en het spel was ook prima',' sprak hij na afloop. ''De jongens hebben goed gereageerd na de verloren wedstrijd van vorige week (2-1 tegen Jong FC Eindhoven, red.). Het blijft zonde dat we die pot verloren, anders waren we op de eerste plaats geëindigd.''

Volgende week sluit Jong Feyenoord de eerste seizoenshelft af in Engeland, tegen Reading Onder 23 in de Premier League International Cup. De eerste wedstrijd in het internationale toernooi werd twee weken geleden met 8-0 gewonnen van Jong Sparta Praag. Na de winterstop komt Jong Feyenoord uit in de kampioenspoule.