De politie roept om een zaak mee te helpen oplossen. Afgelopen zondag zijn autoruiten, portieren, slaapkamerramen en voordeuren gesneuveld. In de omgeving van Espelo, Bentelo, Roselo, Sommelsdijkstraat, Oldegaarde en Charloisse Lagedijk is een spoor van vernieling aangericht langs vijftien auto’s en woningen in diverse straten in Rotterdam-Zuid. Met vermoedelijk een zwaar luchtdruk- of gaspistool is in de vroege ochtend ogenschijnlijk lukraak geschoten. De politie zoekt getuigen en roept omwonenden op om hun camerabeelden te bekijken en zich te melden als er iets van de beschieting op te zien is.

De beschieting heeft plaatsgevonden aan de Sommelsdijkstraat, de Roselo, de Espelo, de Bentelo, de Oldegaarde en de Charloisse Lagedijk . Buurtbewoners in de Sommelsdijkstraat hebben zondagochtend rond half 2 een knal gehoord, gevolgd door glasgerinkel. Er bleek een ruit gesneuveld van een slaapkamer. In een van de getroffen auto’s is een metalen balletje gevonden dat dwars door de ruit is gegaan en in de achterbank is geëindigd. Mogelijk is er vanuit een rijdende auto is geschoten. Voor zover bekend is er niets uit de vernielde auto’s gestolen. Er zijn geen gewonden gevallen.

De politie doet een dringend beroep op omwonenden die in een van de getroffen straten wonen en een camera hebben, om te kijken of er tussen 01:00 uur en 02:00 uur iets op de beelden te zien is van een beschieting of personen die zich op deze locaties ophielden. Ook mensen die iets gezien of gehoord hebben, of naderhand schade hebben ontdekt, worden verzocht zich te melden. Dit kan telefonisch op 0900-8844. Uw informatie anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 / www.meldmisdaadanoniem.nl.

Print Friendly, PDF & Email