De PvdA Rotterdam lanceerde een voorstel om de Rotterdampolis uit te breiden voor alle Rotterdammers, en de premie voor huishoudens met een smalle beurs te verlagen.

“Dit plan gaat om drie dingen. Wij willen af van het eigen risico, een straf op ziekte. Daarnaast moet er meer ingezet worden op preventie en het voorkomen van zorgmijden’’, licht lijsttrekker Barbara Kathmann toe. “Iedereen die ziek is, moet naar de dokter kunnen.”

Rotterdam biedt momenteel via VGZ een collectieve zorgverzekering aan voor alle Rotterdammers met een inkomen tot 130% van het minimum wettelijk inkomen (MWI). Dit is de Rotterdampolis. Ongeveer de helft van alle Rotterdammers valt onder de doelgroep en kan er dus gebruik van maken. Op dit moment maken 56.000 mensen gebruik van deze verzekering.

De PvdA is tegen het schrappen van de korting van een tientje op de premie van de Rotterdampolis door het huidige college. Dat betekent een lastenverzwaring van jaarlijks 240 euro voor een echtpaar met minder dan 110 % van het MWI. In plaats daarvan stelt de PvdA voor de korting weer in te voeren en te verhogen tot 20 euro per maand. Dit moet gaan gelden voor alle Rotterdammers met een inkomen tot 130% WMI.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!