Zieltogende Edudelta sluit school in Barendrecht

De Zuid-Hollandse en Zeeuwse scholen van Edudelta sluiten komende zomer hun deuren. Minister Arie Slob van Voortgezet Onderwijs ziet niets in het reddingsplan voor de scholengroep en laat die liever failliet gaan. De leerlingen kunnen op andere scholen terecht, verzekert Slob.

De scholen in Barendrecht, Goes, Middelharnis en Bleiswijk hebben 1000 vmbo-leerlingen en 600 mbo-studenten, die vooral ‘groen’ onderwijs volgen. Dat werden er de afgelopen jaren steeds minder, waardoor Edudelta in ernstige geldnood raakte.

Een plan om de scholen onder te brengen bij naburige onderwijsinstellingen zou bijna 11 miljoen euro kosten. Dat is Slob te duur. Hij past er bovendien voor om miljoenen aan onderwijsgeld te besteden aan bijvoorbeeld een dure verzekering die Edudelta erop nahield. Gemeenten, provinciebestuur en anderen wilden volgens hem ook niet bijspringen. Barendrecht loopt geen schade op, want het pand het pand is niet van de gemeente. Wel zouden straks 350 leerlingen door de sluiting gedupeerd worden.

Jeroen Gebben, oud-wethouder in Barendrecht, was voorzitter van het College van bestuur bij Edudelta. Een jaar geleden vertrok hij naar Tytsjerksteradiel om daar burgemeester te worden.

 

Reageer op dit artikel

Bron: ANP

Elke avond het laatste nieuws uit Rotterdam? Gratis abonneren!