Wethouder Struijvenberg heeft toegezegd fors te zullen handhaven als blijkt dat er in het studentencomplex aan Aristotelesstraat in Rotterdam-Lombardijen sprake is van illegale- en overbewoning. Hij is in contact met de eigenaar van het gebouw, die volgens hem net zo geschrokken is van de intimidatie en de aanrandingen van vrouwelijke studenten op hun eigen kamer door (naar vermoeden) arbeidsmigranten. De overlast op korte termijn is gestopt, omdat de beheerder op wangedrag toeziet en de gemeente inmiddels controleert.

Ondertussen doet Struijvenberg een onderzoek naar de bewijsbaarheid. In de eerste plaats wil hij weten of de verdachte huurders wel studenten zijn. Er zullen schoolinschrijvingen moeten worden getoetst. Als blijkt dat dit niet het geval is, zal hij bij de eigenaar dwangsommen neerleggen, want het complex mag alleen aan studenten verhuren. Ook overbewoning (2 mensen op één kamer, terwijl slechts 1 is toegestaan) zal op juistheid worden onderzocht en verboden als illegaliteit bewezen is.

Er is door slachtoffers geen aangifte gedaan bij de politie. Wel was die volgens burgemeester Aboutaleb op de hoogte van de misstanden, die veroorzaakt worden door met name Oost-Europeanen.

De geschrokken studenten spraken in het gunstige geval over drinken, blowen, roken en herrie, in het ergste geval over belaging in eigen kamer en zelfs verkrachting. Het college van B&W kende de signalen pas na het lezen van het artikel over de gebeurtenissen op de site van RTV Rijnmond.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter