In het tv-programma Opsporing Verzocht heeft de politie gisteravond opnieuw een oproep gedaan aan mogelijke getuigen in de zaak van de 26 februari in Den Haag-Ypenburg dood aangetroffen Orlando Boldewijn. De politie is specifiek op zoek naar twee Poolse vissers en daarom werd de oproep op televisie vanavond dan ook in het Pools vertaald.

De vissers zouden ook aan het Böttgerwater hebben gezeten, op de plek die u op bijgaande politie-plattegrond kunt zien, en in de periode dat Orlando Boldewijn werd vermist. Volgens de politie zou uit inmiddels binnengekomen tips blijken dat er ten minste twee vissers met de Poolse nationaliteit aanwezig waren. Het onderzoeksteam komt graag met hen in contact, mogelijk hebben zij relevante informatie.

Het is nog altijd niet duidelijk wat er met Orlando Boldewijn is gebeurd en wat de omstandigheden zijn geweest die tot zijn tragische dood hebben geleid. De tiener kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. Maandagavond 19 februari werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Daarna zetten familie, vrienden en politie alles op alles om hem te vinden. Op basis van nieuwe (anonieme) informatie in het onderzoek zijn brandweer en politie een week later, op maandag 26 februari, met sonarboot en duikers het water ingegaan aan het Böttgerwater in Ypenburg. Daar werd het lichaam van Orlando diezelfde avond gevonden.

Orlando had twee dates op die bewuste zondag. Eerst één in Schiedam, later op de dag één in Ypenburg. De man in Schiedam had hem 20 euro gegeven om Ypenburg te bereiken. Vlak voor de tweede afspraak werd hij op camera vastgelegd in een benzinestation, waar hij iets te eten kocht. Na zijn tweede afspraak bracht de man, bij wie hij te gast was (Orlando maakte er in eigen kring geheim van dat hij op mannen viel) hem naar een scholencomplex in de buurt van het Böttgerwater. Orlando zou daar een begin maken met zijn reis naar Rotterdam, waar hij nooit uitkwam.

Volgens de politie gisteravond tijdens Opsporing Verzocht zijn er inmiddels ongeveer dertig tips binnengekomen, die van groot belang zijn voor de uiteindelijke oplossing van de dood van deze Rotterdamse scholier. Men kreeg de indruk dat een deel van die tips ook betrekking had op de tijdsperiode nadat Orlando Boldewijn – na zijn tweede date – bij de school was afgezet.

Dat het lichaam van Orlando uit het Böttgerwater in Ypenburg kon worden gehaald dankt de politie aan een anonieme tip.  Zelfs als zo’n anonieme tip zó waardevol is – en men bijna logischerwijs mag aannemen dat de onbekende tipgever véél meer weet – handhaaft de politie die anonimiteit. Er wordt alleen van afgeweken als dit in het landsbelang is.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter