Dagblad010 | 60 duizend verzekerden bij Rotterdam-pakket

60 duizend verzekerden bij Rotterdam-pakket

mainImage
Erfelijkheidstest bij de huisarts

Al 60 duizend inwoners hebben gekozen voor de collectieve verzekering voor Rotterdammers. Dat meldt wethouder Sven de Langen aan de gemeenteraad. Sinds het begin van dit jaar kunnen Rotterdammers een collectieve VGZ-verzekering afsluiten.

Het pakket is af te sluiten voor iedereen die in Rotterdam woont, ongeacht het inkomen. Het eigen risico van deze verzekering is 50 euro. Het overige bedrag valt onder de maandelijke premie.

Rotterdam lanceerde de collectieve verzekering om de drempel naar een arts te verlagen, ook voor men die een laag inkomen heeft maar wél zorg nodig heeft. De havenstad is de enige stad in Nederland die een eigen zorgverzekering heeft. In totaal hebben 60.114 verzekerden gekozen voor het Rotterdampakket en 821 verzekerden kozen voor het Rotterdampakket Compact.

Nieuwe premiebijdrage
In 2019 ontvangen Rotterdammers van 18 jaar en ouder met een inkomen tot 130 procent van het wettelijk minimumloon (WMLj die kiezen voor het uitgebreide Rotterdampakket een premiebijdrage van 10 euro per maand. Deze premiebijdrage wordt door VGZ in mindering georacht op de premie. In januari 2019 ontvingen 42.076 verzekerden de eerste gemeentelijke premiebijdrage.


Foto: Digitaal Dagblad