Dagblad010 | Aannemen bijstandsgerechtigden eenvoudiger

Aannemen bijstandsgerechtigden eenvoudiger

mainImage

De Rotterdamse nieuwe aanpak Social Return moet de kans op werk vergroten en de administratieve rompslomp voor werkgevers verkleinen. Hiermee wil de gemeente het voor bedrijven eenvoudiger maken om bijstandsgerechtigden of mensen met een beperking aan te nemen.

Wethouders Richard Moti (Rotterdam) en Huibert Steen (Hoeksche Waard) lanceerden woensdag het plan, waarin Rotterdam en verschillende regiogemeenten samenwerken. Rotterdam is al een aantal jaar bezig met Social Return. Bedrijven die voor de gemeente werken en opdrachten uitvoeren van meer dan 50.000 euro, moeten hierdoor werkgelegenheid creëren voor mensen in de bijstand of met een beperking.


Nieuwe aanpak
De wethouders hebben nu een nieuwe aanpak voor het project. Zo mogen bedrijven bijvoorbeeld mensen twee jaar inzetten om aan de voorwaarden van Social Return te voldoen. Voorheen was dit nog een jaar. Daarnaast kunnen bedrijven scholing aanbieden aan hun werknemers, onder het mom van een ‘Social Return investering’.

De gemeente wil ook de administratieve rompslomp aanpakken die komt kijken bij het project. Dat moet het makkelijker maken voor bedrijven om mensen aan te nemen.