Dagblad010 | Leefbaar: laatste reddingspoging Veerhavenconcert

Leefbaar: laatste reddingspoging Veerhavenconcert

mainImage
Archieffoto

Het stadsbestuur zou een laatste poging moeten ondernemen om het Veerhavenconcert van een definitieve ondergang te redden, dat vindt Leefbaar Rotterdam-raadslid Geert Koster. De organisatie moest noodgedwongen stoppen omdat sponsorgelden afnamen. De Stichting Veerhavenconcert is dan ook definitief ontbonden.  

Koster wil van het stadsbestuur weten wat wethouder Said Kasmi (cultuur) heeft gedaan om alsnog een doorstart te forceren. ''Een laagdrempelig podium om onder meer Rotterdamse jongeren hun kunsten in de klassieke muziek te laten tonen: het Veerhavenconcert was jarenlang een bekend, terugkerend evenement dat een culturele rol vervulde in de stad. Des te schrijnender was het gedwongen stoppen van het concert
wegens teruglopende sponsorgelden. Op 21 februari 2019 hebben wij in de gemeenteraad een actualiteitendebat gevoerd over dit jammerlijk sneuvelen. Tijdens dit debat liet wethouder Kasmi weten
in gesprek te treden met het Havenbedrijf dat als sponsor een belangrijke rol vervulde in het voortbestaan van het Veerhavenconcert. Tevens beloofde het college dat het zich zou inzetten om te pogen het Veerhavenconcert in 2020 een doorstart te laten maken'', aldus Koster.

Wat Koster betreft onderzoekt het college van B&W alsnog of en hoe een doorstart dit jaar tóch mogelijk kan zijn. Bijvoorbeeld door samen te werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest.