Dagblad010 | Transavia voert vluchten op vanaf Rotterdam

Transavia voert vluchten op vanaf Rotterdam

mainImage

Sinds afgelopen zomer heeft Transavia het aantal vliegbestemmingen vanaf Rotterdam The Hague Airport uitgebreid om Schiphol te ontlasten. Het is een verwijtende vaststelling van vier Rotterdamse coalitiepartijen met steun van de Partij van de Dieren. Bovendien zeggen ze te weten dat er voor de zomer 2020 weer een lading nieuwe bestemmingen aan de bestaande voorraad zal worden toegevoegd.

‘’Het geeft de bewoners van Hillegersberg-Schiebroek, Langsingerland en Schiedam, maar ook ver daarbuiten, een gevoel van machteloosheid. In het jaar 2019 zijn er nu al 34.000 klachten ingediend, in 2017 waren dit er nog 16.000. Dit is een toename van 112% en het jaar is nog niet eens voorbij’’, laat D66-fractieleider Chantal Zeegers weten, die zich uit naam van GroenLinks, PvdA, CDA en PvdD afvraagt of het stadsbestuur hier eigenlijk wel van op de hoogte is.

De vijf partijen willen hernieuwde cijfers zien, vragen verder of de Commissie Regionaal Overleg (CRO) bereid is om het proces van indienen van voorstellen voor hinderbeperkende maatregelen te versoepelen (klagers moeten nu ellenlange formulieren invullen) en willen weten of de bewoners eigenlijk wel terugkoppeling van die voorstellen krijgen. Dat geldt ook voor de klachten die worden ingediend via de Milieudienst Rijnmond.