Dagblad010 | Trash Trachking in Rotterdam om dierenleed te voorkomen
mainImage

Trash Trachking in Rotterdam om dierenleed te voorkomen

Trash Trachking in Rotterdam om dierenleed te voorkomen
9 maart 2018, 02:12 uur
Algemeen

De Partij voor de Dieren start komende maandag met Trash Tracking: al joggend zwerfafval verzamelen. Trash tracking is een wereldwijde fitnesstrend, afkomstig uit Zweden.

Plastic zwerfafval is een van de grootste ergernissen in Rotterdam en zorgt voor ernstige milieuvervuiling en dierenleed. Dieren stikken, verstrikken erin en verhongeren door het eten van plastic. Plastic afval belandt niet alleen in bermen en sloten, maar ook via de Maas in de Noordzee. Daar komt jaarlijks zo’n 20 miljoen kilo afval terecht. Het plastic wordt in het zeewater een gigasoep van microplastics. Slecht voor de oceanen, slecht voor het leven in zee en slecht voor de mens.

Marianne Benard en Kristel Bottinga, nummer 2 en 3 op de kandidatenlijst van de Partij voor de Dieren starten samen met vrijwilligers om 8.15 uur bij tramhalte Kruisplein. Via de Westkruiskade en Vierambachtskade heen en via de Van Citterssraat terug lopen zij een rondje van 5 km.

Op internet zijn er vele filmpjes te vinden onder de term “Plogging” (samenvoeging van de woorden ‘joggen’ en ‘plocka’, Zweeds voor verzamelen).
https://www.youtube.com/watch?v=LQ7ygXJ26Zs


Foto: Digitaal Dagblad