Woensdag afscheid van Leo Bruijn bij Van Nelle

29 August 2020, 19:23 uur
Algemeen
mainImage
Leo Bruijn met Barbara Kathmann

Familie, vrienden en leden van de Partij van de Arbeid-familie nemen komende woensdag in besloten kring afscheid van de afgelopen woensdag op 63-jarige leeftijd overleden Leo Bruijn, de bekende Rotterdamse horecaman die lokaal politicus werd. De uitvaartplechtigheid is op uitnodiging in de Van Nelle Fabriek. Namens de stad (en de PvdA) zal burgemeester Aboutaleb het woord voeren.

Nog dit jaar werd Leo Bruijn in de Van Nelle Fabriek gehuldigd door de Kasteelheertjes, een gezelschap van brave Spartanen, waarvan hij bestuurslid was. Ook de uitvaart zelf vindt woensdag in kleine kring plaats vanwege de coronavoorschriften. Zelf nam de zieke Leo Bruijn daarop al een voorsprong door op te merken dat ‘’het naar het zich laat aanzien een goedkope uitvaart wordt.’’ Hij was ongeneeslijk ziek. Hij leed aan leverkanker. De ziekte openbaarde zich eind december.

Leo Bruijn was in het verleden eigenaar van diverse horecagelegenheden in Rotterdam, waaronder De Ridder en Stobbe en zat twaalf jaar namens de PvdA in de gemeenteraad, waarvan de laatste vier als fractievoorzitter (2014-2018) en in de Provinciale Staten (2018 tot 2020). Zijn grootste wens was in Rotterdam wethouder te worden, maar die benoeming heeft hij in 2018 intern niet kunnen afdwingen. De meeste stemmen gingen uit naar Richard Moti en Barbara Kathmann.