Dagblad010 | GroenLinks in dubio over Tweebosbuurt

GroenLinks in dubio over Tweebosbuurt

mainImage

Het is nog onduidelijk of GroenLinks van standpunt verandert over het sloopplan van de Tweebosbuurt. Fractievoorzitter Lies Roest meldt dat vanavond partijleden bijeenkomen om te bespreken hoe men zal omgaan met de uitspraak van de kantonrechter, die vorige week vrijdag oordeelde dat woningcorporatie Vestia de huurovereenkomsten van 17 huurders niet mag ontbinden. De verrassende uitspraak werd in de Tweebosbuurt met gejuich ontvangen. En betekent dat het omstreden sloopplan van 600 woningen voorlopig is afgewend. 

Of de Tweebosbuurt al of niet op een koerswijziging van kan rekenen? Roest weet het nog niet. “Wij willen eerst de uitspraak van de rechter gaan bestuderen”, zegt zij. 

Een eerdere poging van Dagblad010 om bij GL-raadslid Astrid Kockelkoren, de volkshuisvestingswoordvoerster, leverde geen resultaat op. Zij verbleef afgelopen weekeinde in het buitenland, verklaart Roest. 

Hoe GroenLinks wel zal omgaan met de Tweebosbuurt op basis van de voor de strijdvaardige buurtbewoners welgevallige gerechtelijke uitspraak hoopt Roest op korte termijn bekend te zullen maken. 

Vertraging van de sloop betekent dat Vestia een toegezegd bedrag van 13.375.000 euro aan vermindering van de verhuurderheffing zal mislopen. 


Foto: Google Maps