mainImage

De Rotterdammers zijn dus enorm belazerd

Afbeelding is niet meer beschikbaar
4 juni 2018, 19:34 uur
Columns

Bij het afscheid van de raadsleden raakte mijn vrouw in gesprek met Leo Bruijn van de Partij van de Arbeid, een van de raadsleden die ging stoppen. Op de vraag: ''Wat ga je nu doen?” antwoordde hij: “Ik denk dat ik wethouder word.”

Beetje merkwaardig, omdat zijn partij net een enorme nederlaag geleden had. Bijna net zo merkwaardig als het aanblijven van zijn lijsttrekker Barbara Kathmann na die gigantische nederlaag. Toen mijn vrouw het me thuis vertelde zei ik in het Engels dat ik een rat rook. Een voor mij bekende rat.

Ik heb al eerder geschreven (* - zie link) onderin, dat het verkrijgen van baantjes voor veel zogenaamde linkse politici hun leidraad is. Lang geleden vertelde een vriend uit de vakbond me dat in zijn elftal (VOC) een prof. speelde, die zei dat hij binnen een jaar burgemeester van Rotterdam zou worden: Het gebeurde! Peper werd het. Een paar jaar daarvoor stopte de PvdA met het democratische afspiegelen, omdat ze alle wethouderszetels wilden bezetten. Niets nieuws onder de zon dus die opmerking tegen mijn vrouw.

Natuurlijk is iedereen direct na de verkiezingsuitslag aan het rekenen geslagen en de nu door Pot Pot-aanhanger Paul Rosenmöller (dat was niet gewoon links, dat was extreem links) uit de hoge hoed getoverde uitkomst zat toen al in veel linkse hoofden. Er moesten echter nog enkele hobbels genomen worden. Ten eerste moesten CDA en SGP/CU worden binnen gehengeld, dus die moest een worst worden voorgehouden. Allebei ook een baantje; snel geregeld. Toen praten met de mensen die grootgeworden zijn in de schoot van links Rotterdam, de islamisten van NIDA (Israël is erger dan IS) en de Erdogan-aanhangers van DENK.

Dat leek makkelijker, want de mogelijkheid om mensen buiten het bestuur te houden die kritiek hebben op hun religie van de vrede (sic) en zelf een subsidiegraantje mee te pikken, staat ze natuurlijk wel aan. Alleen die deal werd wel sub rosa gehouden, gezien de vorige reacties uit Den Haag.

Daarna moest de VVD van haar electoraat worden losgeweekt. Rosenmöller werd samen met een VVD-dummy voor dit karweitje ingehuurd; hij had immers al zo vaak met het ondemocratische bijltje gehakt, gezien zijn discutabele verleden. Het lukte pas na lange en moeilijke onderhandelingen. De VVD weet namelijk dat veel van haar landelijke kiezers lokaal op Leefbaar Rotterdam stemmen. Haar electorale gewin (twee zetels) zou daarmee snel verdwenen zijn, want welke recht geaarde liberaal wil samenwerken met GroenLinks onder de gedoogsteun van de sultan van Turkije en de antisemieten (heet tegenwoordig antizionisten) van NIDA? Partijen die wars zijn van de liberale standpunten over religie en vrijheid.
Het losweken is ze toch gelukt.
Het waarom zullen we niet weten, maar de VVD Rotterdam moet het predicaat liberaal voorlopig maar niet meer gebruiken!

De Rotterdammers zijn dus enorm belazerd. De stem van meer dan 47.000 kiezers wordt door het linkse riool gespoeld. En alle Rotterdammers is maandenlang een rad voor de ogen gedraaid, want de uitslag van de zogenaamde onderhandelingen stond allang vast. De stad wordt bestuurd door mensen die met droge ogen een paar maanden hebben staan liegen. Hoe nu verder? Er zullen voor de dames en heren politici snel nieuwe dienstauto’s worden aangeschaft en extra bedienend personeel worden aangetrokken. Voor het eerst in onze geschiedenis tien wethouders. Verder: Stoppen verlaging lokale belastingen, meer regels om autobezit te bemoeilijken, meer subsidie naar mono etnische clubjes, rendabeler maken werkloosheid, meer gelukzoekers en een nog lagere opkomst bij de volgende lokale verkiezingen. Precies dat laatste zien de 'democratische' kartelpartijen in onze stad graag gebeuren. Een stem op een lokale partij is een zeer bewuste stem. Dat straffen ze als oprechte leden van het kartel (de kliek) natuurlijk graag af!

(*) https://dagblad010.nl/ongevraagd-advies-stap-over-je-schaduw-heen/


Foto: Digitaal Dagblad