De teerling is geworpen, Crooswijk for ever

18 February 2023, 06:30 uur
Columns
mainImage

De VVD is de Rubicon overgestoken. Het is nu duidelijk. Buitenlanders zijn de schuld van alles. Maar dat wisten we al. Ondanks dat we in de moderne tijd stervens rijk zijn geworden door de Portugese Joden. In de Republiek. Vakkundig afgevoerd in een oorlog.

En dan nu de genadeklap. Volkshuisvesting zorgt voor achterstandswijken. Waar heb je het over VVD? Ik kom er vandaan. En velen met mij. Ik weet dat VVD-nitwits niets weten van geschiedenis. Is hun opleiding. Kunnen nog net een bitterbal in de airfryer gooien. En via pappa een nietszeggend baantje bij elkaar brallen van een paar ton.

Tja die luxe hebben wij niet uit een achterstandswijk. Wij moeten werken. In de drugs of verder omhoog vechten. Scholing, hard werken. O, dat laatste is voor de VVD kijken op het spreadsheet hoe de aandelen stijgen. Shareholders value. Ik heb het zien ontstaan, dus vertel deze jongen uit een achterstandswijk niets. Crooswijk forever.

Er zijn hele mooie achterstandswijken gebouwd. Ik noem er maar 1. Meer kunnen die bitterballennono’s niet onthouden. Het Justus van Effenblok in Spangen. Bijvoorbeeld. Wereldberoemd. Meer dan jullie smakeloze architectuurvilla met traditionele kap. Uit de catalogus.

Bij de Romeinen waren de autochtone inwoners al buitenlanders die in het Romeinse gareel moesten. Wie is dan de buitenlander? Germaanse stammen waren verder ontwikkeld.

De achterstandswijken van vroeger zal ik maar zeggen. Als domheid en onwetendheid moeten worden bestraft dan is het nu. Niet omdat je het niet beter weet maar omdat je het moedwillig aanmoedigt. En een bevolking wegzet met je domheid zonder grenzen. 

Mogen die dicht?