Die vrouw op Nikes, wat heeft die met Rotterdam te maken?

19 March 2023, 12:13 uur
Columns
mainImage

Ik zag dat pal voor het Centraal Station een beeld komt van een vrouw op Nikes. Ziet er gelikt uit, eerlijk is eerlijk, maar heeft met de geschiedenis van Rotterdam geen reet te maken.

Het zal wel weer een keuze zijn van zo’n linkscultuurclubje dat altijd met succes subsidie krijgt. Elke keer als ik in het stadhuis een D66-er over de gangen zie peren, denk ik: daar gaat er weer één die de weg weet. Voor burgers en buitenlui staan er in de centrale hal structureel eenenzestig bodes met getrokken pistool de deuren te blokkeren, maar voor graaiende Democraatjes zoemen ze automatisch open. Elke dag Open Huis bij de ambtenaren van cultuurwethouder Kasmi, want zelf zit ie in Dudok.

Rotterdam wordt over het algemeen bestuurd door jongelui uit de provincie. Ze bleven na een geslaagde Erasmusstudie hier hangen omdat ze ergens in de stad met succes hun broek hadden laten zakken. Daarna werden ze woke. Bij die vogels moet je niet aankomen met een bronzen beeld van Faas Wilkes, die dit jaar 100 zou zijn geworden. Die kennen ze niet. Ze hebben nog niet eens een straat naar deze witbenige Rotterdammer genoemd.

Amsterdam wel.

Meer wilde ik er eigenlijk niet over zeggen.