Eerlijkheid is ver te zoeken

10 February 2023, 06:00 uur
Columns
mainImage

Iedereen die mijn columns leest, weet dat ik niet objectief ben. Sterker nog, ik ben heel partijdig. Mijn politieke opvattingen moeten dus ook in die context gelezen worden.

Onoprecht

Ik kom erop, omdat ik een - helaas wekelijks terugkerende - column in het AD las*; ik ergerde me er te pletter aan. Vooral ook, omdat ik columniste persoonlijk ken en dus weet hoe onoprecht ze is. Ze heeft overal een mening over en meestal veroordeelt ze mensen die ze op één of andere manier ontmoet heeft; vrijwel niemand deugt in haar ogen. Bij het geven van haar mening vertelt ze nimmer dat ze aanhangster (lid?) is van de SP.

Uiteraard heeft ze Pim Fortuyn en mij destijds voor racist uitgemaakt. Dat terwijl ze mijn achtergrond kende; haar zoon zat zes jaar bij me in de klas. De SP staat voor eerlijk delen, maar dat deed zij nou uitgerekend niet. Ze verkocht haar winkeldochters (kledingwinkel op de Binnenweg) voor de hoofdprijs - via een stichting - aan die stakkers op de Keileweg; vandaar ook dat ze ageerde tegen het sluiten van die verschrikkelijke plek. Bij Rijnmond werd ze mevrouw “declaratiebon” genoemd. Met de mond sociaal, in haar portemonnee hebberig.

Omroepen en NPO

Bij de omroepen is de partijdigheid in de linkerbovenhoek van het scherm te zien. Ik heb al eerder geschreven, dat die omroepen zijn opgericht om gekleurd nieuws te geven. De EO en de VARA/BNN zijn daar het duidelijkst in. Bij de EO interviewen ze geestverwanten over het nut van het geloven in hun Heere. Naar de VARA/BNN kijk ik meestal niet. Het linkerbovenhoekje van mijn scherm zegt dan: “Zappen.” Ik heb geen zin om me te ergeren aan met belastinggeld betaalde linkse indoctrinatie. Mijn probleem ligt eigenlijk bij BNN. Wat is er nog over van het oorspronkelijke jeugdige elan als je propaganda maakt voor de PvdA, een partij van 65+’ers? BNN heeft haar ziel verkocht aan de Rode Haan om de baantjes te behouden. De vlag dekt de lading niet!

Het omroepbestel

Martin Bosma (PVV) heeft meerdere malen betoogd hoe de sterk de band tussen D66 en de NPO is (YouTube Bosma D66). Merkwaardig omdat van de NPO onpartijdigheid verwacht mag worden. In ons omroepbestel hebben vrijwel alle politieke partijen een spreekbuis. CDA heeft NCRV/KRO, GroenLinks heeft VPRO, CU heeft EO, PvdA-SP hebben VARA, VVD heeft WNL en de zogenaamde neutrale omroepen zijn sowieso politiek correct.

Komt er eindelijk een omroep Ongehoord Nederland, die zich distantieert van het politieke correcte denken, die daarmee bijna 33% van de kiezers bedient (laatste peiling) staat de Hilversumse kliek op haar achterste benen en volgen er boetes. Boetes opgelegd door instanties die destijds Pim Fortuyn straffeloos hebben laten demoniseren. Zogenaamd objectief, maar in werkelijkheid zo partijdig als het maar zijn kan.

Maarten van Rossem

In 2009 organiseerde de RTL onder regie van Frits Barend een programmaserie, dat “het gesprek” heette. Daarin werden twee personen met een tegengestelde mening tegenover elkaar gezet om voor de camera te debatteren; ze wisten van te voren niet wie hun opponent zou zijn. Toen het moment suprême daar was, bleek dat ik met Maarten van Rossem in gesprek ging over o.a. mijn idee een rechtse omroep op te richten. Het werd een levendige discussie, waarin ik Maarten een spiegel voorhield: “Jij verkondigt altijd je politieke mening. Dat is je goed recht, maar je zegt er nooit bij dat je lid bent van een politieke partij.” Hij beaamde lid te zijn van de PvdA.

Eerlijker

Het is daarom aan te bevelen, dat al de journalisten en presentatoren die nu politiek commentaar geven, openlijk kleur bekennen. Dat duidelijk wordt vanuit welke ideologische hoek een oordeel wordt gegeven; waarom sommige vragen wel en andere vragen niet gesteld worden. Dus als Frits Wester in beeld komt verschijnt links boven in het beeld even “CDA” en het is duidelijk. Waarschijnlijk zal het sjabloon “D66” in veel NPO programma’s gaan opduiken.

Denk niet, dat de Hilversumkliek er aan gaat beginnen. Ze vinden hun sluimerende indoctrinatie prima zo.

* Meestal sla ik die tendentieuze schrijfsels over, maar dit ging over een vriend van me.