Kafka, het hedendaags antifascisme

13 March 2023, 06:30 uur
Columns
mainImage

Churchill voorspelde het al in 1946, toen hij zei dat het nieuwe fascisme zich zou tooien met de naam antifascisme.

Als er één politieke term is, die bewust verkeerd gebruikt wordt, dan is dat de term fascisme. We weten dat het een politieke stroming is, uit Italië komt, ontsproten uit het socialisme, maar vooral dat het heel erg slecht is. Vandaar dat sommige Staten en mensen de naam graag gebruiken om hun strijd tegen vermeende slechteriken te vergoelijken. Poetin strijdt in de Oekraïne volgens zijn zeggen tegen fascisten en in de ooit door links Nederland zo geprezen DDR noemde men de Berlijnse muur de anti-fascistische verdedigingswal. Een “beschaafd” D66 Kamerlid vertelt een bezoeker van de Tweede Kamer, dat een reporter van Ongehoord Nederland* (ik ben lid) een fascist is.

Kafka

Ik kom tot deze ontboezeming, omdat bij het opsporen van de vermeende ** racistische teksten op de Erasmusbrug gebruik is gemaakt van de antifascistische onderzoekgroep Kafka; hun expertise zette de politie op het spoor. Dries Mosch en ik kennen dit onderzoeksbureau. Wij zijn beiden als ooit als extreem rechts – fascistisch dus -  aangeduid. Op dit moment geeft hun opzoekmachine nul op het rekest als onze namen worden ingetypt, maar dat is anders geweest. De “onderzoekers” van Kafka wezen op onze banden met Fortuyn en die vonden zij fascistisch, net als vrijwel de hele toenmalige “beschaafde” politieke en journalistieke wereld.

Islamkritiek

Eenmaal bijgekomen van de verbijstering, die bij mij een aantal dagen met open mond van verontwaardiging deed rondlopen, ben ik me gaan afvragen, waar die ongekende en niet beargumenteerde woede van de Fortuynhaters vandaan kwam. Eigenlijk kwam ik alleen op zijn islamkritiek. Zijn boekje : “De islamisering van onze samenleving” was ook de aanleiding voor Marcel van Dam om hem een minderwaardig mens (Untermensch) te noemen. Om de islam te beschermen had deze socialistische grootgrondbezitter geen enkel bezwaar om uit Mein Kampf te citeren (waar was de omroep ombudsman?).

Sharia

Nu is dat respect van antifascisten voor de politieke islam uiterst merkwaardig, omdat de islam alle kenmerken van fascisme in zich draagt. Ze is zeer onverdraagzaam tegen andersdenkenden (ongelovigen), zeer gewelddadig, antidemocratisch, verbieden kritiek, zien vrouwen als “De akker van hun man” (2,233), kennen indoctrinatie en zo kan ik urenlang doorgaan. Het is een constante factor in veel van mijn columns: frapper toujours (constant toeslaan) dus. Het door links gebruikte argument dat islam slechts een godsdienst is, doet geen opgang om de eenvoudige reden dat veel moslims nieuwe wetten willen invoeren (sharia) en dat is 100% politiek. Kafka maakt geen bezwaar tegen die fascistische wetgeving!

Niet gebruiken

De kern van de zaak is natuurlijk dat Kafka of helemaal geen kennis over het fascisme heeft of liever alleen maar heksenjachten organiseert tegen alles dat in hun ogen niet deugt en dat gemakshalve maar fascistisch wordt genoemd; precies zoals fascisten ook hun tegenstanders zonder argumenten belasterden. Aan de linkerkant van het politieke spectrum en binnen de islam bestaan voor hen geen groeperingen, die fascistische methoden hanteren: dit ondanks de vele aanwijzingen in die richting. In essentie jagen ze de hele dag achter piepende muizen aan, terwijl ze de huilende wolven ongemoeid laten.

Het siert onze politie niet dat ze van deze inquisitie gebruik maakt. De AIVD heeft ongetwijfeld betere inlichtingen.

 

* Ik ben twee keer gast geweest. Hun studio is van buitenaf niet te herkennen. Geen naambord of neonletters zoals bij andere omroepen. Advies van de politie: oppassen voor antifascisten!

** De rechter gaat zich er over uitspreken. Dan pas weten we of de teksten als racistisch beschouwd kunnen worden.