Krijgt directeur van Vestia ook nog een lintje? 

14 March 2023, 06:30 uur
Columns
mainImage

Vestia-directeur Arjan Schakenbos ontving op 19 januari tijdens zijn afscheidsreceptie uit handen van wethouder Chantal Zeegers de stadspenning de Rotterdammert als dank voor zijn grote inzet voor de stad Rotterdam. 

Een grotere belediging voor de verdreven bewoners van de gesloopte Tweebosbuurt is nauwelijks te verzinnen. 

Gedurende zijn directeurschap bereidde Vestia heimelijk de omstreden sloop van bijna 600 woningen in de Tweebosbuurt voor. Dat deed Schakenbos in 2017 samen met toenmalig Leefbaar-wethouder Simons. Bewoners werden er niet bij betrokken. 

Als rechtvaardiging voor de sloop voerde Vestia onder meer aan dat er veel te veel mensen met een migratieachtergrond in de buurt woonden. Wilders had het kunnen bedenken. 

De Tweebosbuurt is anno 2023 braakliggend bouwterrein voor 244 luxe koop- en huurwoningen. De ex-bewoners zijn weg. Mochten voorpiepen op de lange wachtlijsten voor urgent-woningzoekenden.

Schaamte had Schakenbos, jaarsalaris van 230.000 euro, eigenlijk ten deel moeten vallen voor Vestia’s optreden in de Tweebosbuurt. Dat hij de Rotterdammert heeft gekregen, maakt van deze stadspenning een waardeloos speldje, waarmee je je niet meer met goed fatsoen in het openbaar kunt vertonen.

Hopelijk houdt het hiermee op. Moet er niet aan denken dat Schakenbos op 27 april ook nog een lintje krijgt van Willem Alexander en Maxima, die die dag feest komen vieren op Zuid en daarna in Rotterdam.