Links Rotterdam krijgt de luchthaven niet weg

24 March 2023, 06:39 uur
Columns
mainImage

Het lukt links-Rotterdam maar niet om de luchthaven de nek om te draaien. GroenLinks heeft een chronische weerzin tegen die fabriek, maar alle vakantievluchtjes blijven gewoon in triomf in tact. Koss, Alicante, Malaga, Faro, Dubrovnik, Corfu, Ibiza, hmmmm, eigenlijk liep bij PvdA-fractievoorzitter Moti het kwijl uit z’n mond toen hij al die bestemmingen stond te veroordelen.

Véél Turkije ook.

De Kuzu’s van Denk parkeren maar wat graag hun auto’s op die ruime parkeerplaatsen op Zestienhoven pal naast de incheckbalies. Waarna ze op de startbaan met veel leedvermaak naar Segers-Hoogendoorn van het CDA zwaaien die beneden in Schiebroek woont en vervolgens doorklieven ze zingend het luchtruim. 

Alle linkse lokale politieke partijen hebben gisteren weer een hele ochtend nutteloos staan foeteren over dat strookje grond van 2 kilometer lengte, waarvan de Groenen (van die engnekken Klaver en Rosenmöller) samen met de Partij voor de Dieren een woonwijk willen maken. Wie wil dat nou niet, vroeg die lieve mevrouw die net als ik heel erg van dieren houdt. Nou, ik.

Een debat over de luchthaven met een rechtste coalitie waarin D66 (van die griezelige Kaag) buitengewoon ongemakkelijk mee moet stamelen is kijken naar een wedstrijd waarvan de uitslag van tevoren vaststaat. Eigenlijk zonde van m’n tijd, maar toch luister ik. Het liefst vanuit een zijden hangmatje. Vooral om me het schompes te lachen om de vasthoudendheid van die fractievoorzitter van het CDA, die al jaren pleit voor een onderzoek naar een krimpscenario, maar als ik dan zeg dat hij dat alleen maar wil om daarna als een speer daadwerkelijk te krimpen, kijkt ie me aan met een gezicht alsof ik voor Ajax ben. 

Zelfs de SP, die toch als een kind zo blij zou moeten zijn dat zijn leden vanaf dichtbij voor een appel en een ei naar de zon kunnen vliegen, hoort bij de zanikers. Volt ook. Die groene waterstofpartij wil ons perse die trein injagen. Vijf doosjes tupperware met brood mee. Zelfs mijn kleinkinderen zijn het ermee eens. Het is hen ingeperd door het linkse lerarengajes.   

Ook de ChristenUnie sprak trouwens aanhoudend over hun nazaten en de PvdA wilde merkwaardigerwijs terug naar alleen zakenvluchten (Londen, Berlijn). De PvdA en zaken doen. Terwijl Tante Annie het lazarus kon krijgen. Als partijen in de positie zitten weten ze van gekkigheid niet meer wat ze doen. En 50Plus? Geen nachtvluchten meer. Daar zit wel wat in, maar verder was het gezeik.