Dagblad010 | Mijn liefde voor Leefbaar
mainImage

Mijn liefde voor Leefbaar

4 september 2020, 23:47 uur
Columns

Ja ja. Ik heb een zwak voor Leefbaar.

Niet dat ik ooit met hun bekrompen visie mee ga over de wereld en hoe die in elkaar zit. Sterker, ik ben het ook niet eens met de SP over Europa. Hoe kan je tegen een links Portugal zijn?

Maar terzijde. Het gaat nu over Rotterdam.

Ik smelt bij Benvenido van Schaik. Hij maakt zich oprecht zorgen over de bestrating van de Coolsingel. Hij is een echte originele. En daar zijn er te weinig van. Maar wordt ingepakt. Door VVD en D66. Gaat lopen over Coolsingel met de wethouder. Tja. Ik kan je vertellen dat Adriaan Geuze er een dorpsplein van wil maken. En dat het weer een drama wordt.

Bouwmeester Van Traa zou zich in z’n graf omdraaien. Er waren ooit Nederlandse 30 bij 30 tegels. Ontworpen door de top van ontwerpland. Maar ja wie weet het nog?

En verder de arrogantie van de VVD. Kan het een beetje toetje la bas? Het opheffen van werkelijk alles. Dat jullie coalitie partners het pikken. Alleen wethouder Moti mag iets doen. Ga je schamen linkse partijen.

En dan inderdaad mijn liefde voor Leefbaar. Al ben ik het met heel veel dingen niet eens. Ze zijn direct. Oprecht. En dat kan ik van dit door de VVD geleid college niet zeggen.

Ach en dan nog iets waar ik geen verstand van heb: voetbal. De nieuwe bondscoach.

Wie denken jullie wie het wordt? Van Gaal ff? Goeie keus. Echt waar. Rijkaard nog beter. Motiveert iedereen. Prachtige voetballer. Ongelofelijke trainer bij Barcelona en het Nederlands elftal. Maar het woord is aan de nieuwe generatie. Wie heeft Koeman opgevolgd bij Feyenoord? Wie was voorzittert? En nu bij de KNVB. Gudde?

Dus de enige, de juiste, is Giovanni van Bronckhorst. Maar ja ik heb geen verstand van politiek dus ook niet van voetbal.