mainImage

Wanneer is de maat vol?

Afbeelding is niet meer beschikbaar
10 mei 2018, 09:18 uur
Columns

Bewoners van, om precies te zijn, 102 huurwoningen aan de Langegeer, Groenezoom en Meiendaal kregen in november 2017 een brief in de bus. Afzender Havensteder. Of de huurders hun woning wilden kopen voor 215.000 euro?
Het verkoopplan ging in december de ijskast in. De woningcorporatie trok het aanbod in, omdat was vergeten om de mening van de huurdersvereniging Vreewijk te vragen.
De vereniging ziet het plan helemaal niet zitten, vergadert er eind deze maand nog een keer over en hoopt dan dat Havensteder definitief afziet van de verkoop.
Over het voorval valt een aantal vragen te stellen
Waarom is er over het verkoopplan in Vreewijk geen melding gemaakt in de prestatieafspraken, die gemeente, corporatie en huurders jaarlijks maken?
Wist wethouder Simons dat Havensteder die 102 woningen wilde verkopen aan de zittende huurders? Zo ja, wanneer hoorde hij dat? Zo nee, vindt de wethouder dat de corporatie in gebreke is gebleven door dat niet te vertellen?
Vindt de wethouder dat dit soort verkoopplannen in prestatieafspraken moeten worden opgenomen? Heeft de wethouder enig idee in hoeverre andere corporaties in Rotterdam soortgelijke verkoopplannen hebben? Weet de wethouder hoeveel woningen daarbij betrokken zijn? En waar die woningen staan? Vindt de wethouder dat de corporaties moeten stoppen met het te koop aanbieden van huurwoningen aan huurders? En ook moeten stoppen met het verkopen van leegkomende sociale huurwoningen op de vrije markt? En als, naar verwachting, het antwoord op die laatste vraag ‘nee’ is: wanneer is voor de wethouder de maat vol?
Revenons á nos moutons: vindt de wethouder dat Havensteder die woningen aan de Langegeer, Groenezoom en Meiendaal toch weer gewoon te koop moet aanbieden aan de zittende huurders?


Foto: Digitaal Dagblad