Ajax-Feyenoord definitief gestaakt na tweemaal vuurwerk op veld (3)

24 September 2023, 16:45 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is zondag definitief gestaakt. Dat gebeurde nadat scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide ploegen na een klein uur voor de tweede keer naar de kleedkamers had gestuurd omdat er opnieuw vuurwerk op het veld werd gegooid.

Dat deed hij ook al vlak voor rust. Eerder lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag. Feyenoord leidde met 3-0.

In tegenstelling tot vorig seizoen worden duels na meerdere onderbrekingen niet meer per se definitief gestaakt. Dat hoeft niet meer als de dader meteen wordt aangehouden en een speler of scheidsrechter geen letsel heeft opgelopen. Burgemeesters kunnen de KNVB nog steeds verzoeken om duels niet te staken, omdat dan de openbare orde in gevaar kan komen. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is aanwezig in de Johan Cruijff ArenA.

De KNVB moet nu bekijken wat er met de wedstrijd gebeurt. De bond heeft drie opties. Het duel kan bij een stand van 0-3 worden uitgespeeld, met zoveel mogelijk dezelfde voorwaarden. Feyenoord kan ook als winnaar worden uitgeroepen. Het meest onrealistische scenario is dat de wedstrijd geheel opnieuw wordt afgewerkt.

 


Door: ANP