Jandino Asporaat blikt terug op tijd als 'weigerartiest'

28 January 2023, 17:47 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Jandino Asporaat gaat na drie jaar eindelijk het theater in met zijn eerder geannuleerde tournee. De komiek blies de voorstelling destijds af vanwege de coronapas die toen verplicht was. Hij wilde niet meewerken aan een "tweedeling in de samenleving". Op Instagram blikt Asporaat terug op de periode waarin hij een "weigerartiest" werd genoemd. "Mijn statement 'ik ga pas spelen als iedereen naar binnen mag', werkte als een rode lap voor een stier", schrijft hij.

Volgens Asporaat was het doel van de media hem "zo negatief mogelijk" neer te zetten. "Vergeet niet, het enige wat ik had gezegd was: ik wil weer spelen als iedereen weer naar binnen mag...Ik heb mij nooit publiekelijk uitgesproken, over mijn eigen gevoelens hierover. Ik heb het gewoon genomen, wetende dat ik ongelooflijk gezegend ben en dat God links- of rechtsom ervoor zorgt dat ik goed terechtkom."

En de komiek is tevreden. "Kijk waar we nu staan: 3 jaar later spelen we toch die voorstelling waar het allemaal mee begon en we beginnen de maand februari met alle shows UITVERKOCHT."

Asporaat deelt het bericht niet "om duimpjes" te krijgen. "Ik deel dit, zodat wij nooit meer vergeten wat er gebeurt als mensen zich laten leiden door angst. We mogen zeker vergeven, maar vergeten zal ik nooit. En wanneer de volgende crisis komt en je weet, die komt er, dat je leert van de geschiedenis en dit keer kiest voor verbinding inplaats van uitsluiting."

 


Door: ANP