Dagblad010 | OM kan nog niets zeggen over dodelijke vechtpartij Mallorca
mainImage

OM kan nog niets zeggen over dodelijke vechtpartij Mallorca

29 juli 2021, 13:29 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland zegt nog geen uitspraken te kunnen doen over het onderzoek naar de vechtpartij op het strand van Palma de Mallorca eerder deze maand. Hierdoor kwam een 27-jarige man uit Waddinxveen om het leven. Volgens een woordvoerder is het onderzoek nog maar net begonnen.

De Spaanse onderzoeksrechter verzocht Nederland de zaak over te nemen. Het onderzoeksdossier is dinsdag naar Nederland gestuurd. "We zijn nog bezig met het vertalen van alle stukken", meldt de zegsvrouw. "Dan kunnen we ook pas tot verdenkingen komen." Het duurt allemaal wat langer dan anders, zegt de woordvoerder. Dat komt omdat het OM eerst heeft moeten wachten op alle informatie en ook het vertalen kost enige tijd. Het OM verwacht dat dit zo'n een tot twee weken duurt.

Dertien Nederlandse jongeren gingen woensdagochtend 14 juli voorbijgangers te lijf in een uitgaansgebied van Palma. Een groep van vijf mensen raakte hierdoor gewond, onder wie de 27-jarige man uit Waddinxveen, die later overleed door het hersenletsel dat hij had opgelopen.

Volgens Spaanse media heeft de lokale politie acht verdachten geïdentificeerd. Het zou gaan om jongens tussen de 18 en 20 jaar, uit Hilversum en Bussum. Het OM wil daar geen uitspraken over doen. Wanneer het OM met een update komt met meer informatie, weet de woordvoerder nog niet.


Door: ANP | Foto: Pixabay