Veel vacatures beschikbaar bij de overheid

23 February 2024, 10:14 uur
Landelijk
mainImage

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en lijkt een baan bij de overheid, je wel wat? Goed nieuws! Er zijn momenteel tal van kansen beschikbaar in de publieke sector. Als je op zoek bent naar een baan bij de overheid, lees dan vooral snel verder. In dit artikel vertellen we je namelijk hoe je vacatures vindt bij de overheid en hoe je vervolgen een baan binnen hengelt.

Kijk op de overheidswebsites
De overheid heeft een behoorlijke hoeveelheid vacatures op haar eigen websites vermeld staan. Met het groeiende personeelstekort in ons land zijn deze pagina's nu goed gevuld met overheid vacatures. Het is slim om regelmatig een kijkje te nemen, want hoe sneller je reageert op een nieuwe vacature, des te groter is de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek. Zorg ervoor dat je deze websites frequent checkt, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Als er eenmaal genoeg kandidaten zich melden voor een vacature – en bij de overheid kan dat snel gaan – dan wordt de vacature van de website afgehaald.

Check andere vacaturewebsites
Naast de officiële overheidssites zijn er ook diverse andere platforms waar je vacatures bij de overheid kunt vinden. Hier kun je je e-mail achterlaten om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe kansen. Ook kun je bepaalde filters instellen voor deze meldingen. Zo krijg je bijvoorbeeld direct een melding in je inbox als er een vacature beschikbaar is bij jou in de buurt. Zo kun je gericht zoeken naar vacatures en ben je altijd op de hoogte als er iets nieuws beschikbaar komt.

Overweeg detachering
Een minder bekende, maar uiterst effectieve route naar een overheidsvacature is detachering. De overheid heeft vaak te maken met tijdelijke projecten en strakke deadlines. Als het interne personeelsbestand niet toereikend is, schakelen ze detacheringsbureaus in. Als detacheerder ben je officieel in dienst bij het detacheringsbureau, dat ook je salaris betaalt. Het mooie van detachering is dat je ook doorbetaald krijgt bij ziekte en vakanties, wat niet altijd het geval is bij bijvoorbeeld uitzendbureaus. Op de websites van detacheerders vind je vaak een uitgebreide lijst met vacatures overheid waarop je kunt solliciteren.

Wat voor veel mensen detachering leuk maakt, is het feit dat het zorgt voor wat meer afwisseling. Meestal word je bij een opdrachtgever neergezet om te werken aan een bepaald project. Als zo’n project op een gegeven moment afloopt, dan hebben ze je soms niet per se meer nodig. Mocht dit het geval zijn, dan hoef je niet te vrezen voor je inkomsten. Je salaris wordt namelijk gewoon doorbetaald door het detacheringsbureau. Bovendien gaan ze op zoek naar een nieuwe opdracht voor je, zodat je snel weer lekker aan de slag kunt.