Bewoners rond tennispark Overschie komen naar stadhuis

11 January 2022, 00:33 uur
Politiek
mainImage

De bewonersgroep Torenlaan in Overschie bieden de gemeenteraad en sportwethouder Eskes binnenkort een petitie aan waarin de uitkomsten staan van de enquête onder de buurtbewoners rond het tenniscomplex langs de Schie, dat vanwege particulier eigendom op de nominatie staat om te worden verkocht aan woningbouwinvesteerders. De bewoners van de Torenlaan willen dat niet en hebben zelf 6 investeerders gevonden. Niet voor woningbouw, maar om het verliesgevende tennispark van een boost te voorzien.

Het tennispark staat hoog aangeschreven. Niet alleen bij de leden, maar in heel Overschie. Er zijn nu acties gaande om ook andere sporten op de accommodatie onder te brengen, zoals gymnastiek en jeu de boules. Uit de enquête blijkt tevens dat men massaal lid wil worden van de vereniging als dit het behoud ten goede komt.

Twee jaar geleden werden de bewoners van de Torenlaan voor het eerst geconfronteerd met de mogelijke afbraak van het tennispark. Gebiedscommissielid Dries Mosch liet dit uitlekken toen bleek dat er plotseling iets te veel huizen aan de Torenlaan werden verkocht. In zijn beleving rook dat naar voorkennis van nieuwbouw achter die woningen. 

Eerdere publicaties:

https://dagblad010.nl/Politiek/klokkenluider-mosch-moet-naar-de-rechter-

https://dagblad010.nl/Columns/de-lekkende-nestor-in-het-belang-van-overschie-