Klokkenluider Mosch moet naar de rechter

25 March 2021, 01:20 uur
Politiek
mainImage
Dries Mosch (rechts)

Dries Mosch, de oud nestor van de gemeenteraad in Rotterdam, zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor het lekken van geheime stadhuisinformatie over het verdwijnen van het tennispark OverdeSchie in Overschie. Er zijn plannen om op die grond te gaan bouwen. Mosch maakte dit bekend als lid van de gebiedscommissie in Overschie.

Burgemeester Aboutaleb heeft Mosch per brief laten weten dat hij officieel aangifte tegen hem gaat doen, omdat lekken van vertrouwelijke informatie als gebiedscommissielid strafbaar is.

Mosch, die zestien jaar achtereen raadslid was namens Leefbaar Rotterdam en in 2002 de plek innam van de op 6 mei vermoorde Pim Fortuyn, wilde de informatie perse met de bewoners van Overschie delen ‘’omdat ze werkelijk van niets wisten en de tennisbaan een begrip is in Overschie. Ook de bewoners van de Torenlaan waren niet op de hoogte, terwijl die met hun tuinen uitkijken op de tennisbanen. Als daar woningen komen, doet dat het nodige met de waarde van de huizen. Ik vond dat ik in dit geval als volksvertegenwoordiger klokkenluider moest zijn’’’, zei hij vorig jaar november.

Voordat hij besloot de informatie prijs te geven deed hij een onderzoek bij het Kadaster ‘’en toen zag ik welke vooraanstaande hoge ambtenaar zijn huis aan de Torenlaan al had verkocht. En ja, sorry, dan gaat het bij mij jeuken. Dat wilde ik onderzocht hebben, maar daar heb ik nog geen enkele informatie over gekregen.’’