Boksschool Gerard Bok krijgt 300% huurverhoging

3 March 2022, 19:46 uur
Politiek
mainImage

De oud-bokser Gerard Bok uit de school van de legendarische Theo Huizenaar – generatiegenoot van Carel Jansen, Stan van den Driessche en wijlen Cor Eversteijn – dreigt na 25 jaar zijn boksschool aan de Delfgauwstraat in het Liskwartier te moeten sluiten. Het gebouwtje waar de lessen worden gegeven is eigendom van de gemeente en moet worden verkocht. Volgens de fractie van Leefbaar Rotterdam is daarom een huurverhoging aan Gerard Bok gevraagd van 300%, ervan uitgaande dat hij dit niet kan ophoesten. ‘’Daarna wordt het vast en zeker verkocht aan de hoogste bieder’’, aldus Van Schaik, ‘’dus weg sociale cohesie. Absurd.’’

De boksschool Bok heeft de suggestie gekregen om de jonge VVD-wethouder Karremans en het even oude VVD-raadslid Versnel er gratis te laten trainen, want die wonen vlak in de buurt. De beste kans om de ambtenaren rond bouwwethouder Kurvers op andere gedachten te brengen.

Raadslid Van Schaik heeft op zijn beurt een brief gestuurd naar de wethouder met het dringende verzoek het grote geld geen voorrang te geven en bovendien oog te houden voor de legendarische boksgeschiedenis in Rotterdam waarvan Gerard Bok deel uitmaakt.