Burgemeester laat Hazelaarweg extra bewaken

7 February 2023, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Rechts: raadslid Segers-Hoogendoorn

De sportclubs VOC, Neptunus-Schiebroek en HCR, die hun accommodaties hebben aan de stille onbewoonde Hazelaarweg, kunnen rekenen op meer politiesurveillance tijdens vooral de donkere uren als jeugdige sporters na training naar hun ouderlijk huis fietsen in Schiebroek. Ook is er een publieksactie opgezet waarbij hondenbezitters verzocht worden om ‘waaks’ te zijn en verdachte omstandigheden bij de politie te melden. Boven krijgt de politie hulp van de handhavers van Stadsbeheer en worden er meer ambulante jongerenwerkers vanuit JOZ ingezet.

De extra maatregelen zijn genomen omdat Schiebroek-Noord aan het einde van vorig jaar opgeschrikt is door een serie overvallen. Bij een ervan raakte een jeugdspeler van Neptunus-Schiebroek gewond. Raadslid René Segers-Hoogendoorn, die zelf in de wijk woont en bij de opvang van de sportjeugd betrokken is, vroeg er bij de burgemeester extra aandacht voor.

Het is overigens niet zo dat de overvalcijfers in 2022 disproportioneel zijn. Uiteindelijk waren er over een heel jaar 5 – tegen bijvoorbeeld 16 in 2019 – maar het concentreerde zich vorig jaar wel in een maand tijd. Er zijn inmiddels reeds meerdere aanhoudingen verricht en die bieden perspectief op strafrechtelijke vervolging.

Op aanwijzen van de politie is de jeugd verder aangespoord om het gebied voorlopig niet alleen, maar in groepen te doorkruisen om de kwetsbaarheid en de kans op slachtofferschap te reduceren. Dit is tevens vanuit de sportclubs gecommuniceerd.