CDA wil noodfonds voor Rotterdamse sportclubs

6 September 2022, 07:00 uur
Politiek
mainImage

Het CDA is in Rotterdam van oudsher vriend van de sportverenigingen, zodat het in de lijn der verwachting was dat raadslid Segers-Hoogendoorn een appel zou doen bij de nieuwe sportwethouder (nu van Denk) om de komende winter de gasrekeningen van de clubs te compenseren. Eerder vroeg het CDA dit trouwens ook aan onderwijswethouder Kasmi ten bate van de duizenden studenten in de stad.

‘’Veel sportverenigingen hebben flinke zorgen of zij komende winter de gasrekening wel kunnen betalen en worden daarom gedwongen de contributie flink te verhogen’’, weet Segers-Hoogendoorn, die dat zeker niet de oplossing vindt. 

‘’Bovendien’’, zegt hij, ‘’moeten we niet vergeten dat de afgelopen coronajaren eveneens een enorme impact hebben gehad op het verenigingsleven en juist dat verenigingsleven is van groot belang voor het sociale leven van Rotterdam.’’

Segers-Hoogendoorn wil daarom een noodfonds en weet verder dat verduurzaming van de sportaccommodaties een enorme stijging van de energielasten kan voorkomen. Dus wil hij van sportwethouder Achbar weten welke plannen er zijn om dat te realiseren. Bovendien raadt hij hem aan naar Den Haag te rijden om een slinger aan dat noodfonds te geven.