De oud Rotterdamse wethouder Bonte in opspraak in Helmond

6 January 2023, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Arno Bonte

De tegenwoordige aanwezigheid van de oud-Rotterdamse wethouder Arno Bonte van GroenLinks (2018-2022, portefeuille: duurzaamheid, luchtkwaliteit en energietransitie) in Helmond gaat de Brabantse gemeente aardig in de papieren lopen. Dat blijkt uit zijn declaraties, die na veel aandringen openbaar zijn gemaakt. Jaarlijks kost deze door Helmond ingehuurde kenniswethouder alleen al aan reis- en verblijfkosten 14.000 euro. Bonte is namelijk in Rotterdam blijven wonen.

Te gortig vindt de plaatselijke politieke partij Helder Helmond, die dit geen goed signaal vindt naar de inwoners. Er zijn over de wenselijkheid c.q. onwenselijkheid van het bedrag inmiddels schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Helmond. Bonte spoort wekelijks 250 kilometer om zoveel mogelijk bij zijn gezin in Rotterdam te kunnen zijn.

Bonte kopieert in Helmond onder meer het beleid van zijn Rotterdamse collega Judith Bokhove toen zij verkeerswethouder was. Er loopt dwars door Hemond een drukke provinciale weg. Mensen uit Deurne die naar Eindhoven willen, maken daar dagelijks gebruik van. Te zot, vindt Bonte, die overal in het geboortedorp van de gebroeders René en Willy van de Kerkhof ook een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur wil invoeren en terloops de gemeente wil voorzien van meer en meer windmolens.