Defecte e-scooters van de straat gehaald

22 March 2023, 05:55 uur
Politiek
mainImage
www.zoetermeersdagblad.nl

Green Mo is failliet, maar er bestaat een kans op een doorstart. Dat meldt verkeerswethouder Karremans aan de fractie van Leefbaar Rotterdam, die om opheldering had gevraagd. De actuele situatie heeft geen invloed op de aanwezigheid van de 22 e-scooters die bijvoorbeeld de politie in gebruik heeft. Ze zijn eigendom van de politie en het onderhoud (door Green MO) gaat gewoon door.

‘’Middels de vergunning zijn aanbieders verplicht om actief en periodiek de voertuigen te controleren op slijtage en wettelijke conformiteit, en te garanderen dat voertuigen conform de Wegenverkeerswet en conform de Algemene plaatselijke verordening worden gebruikt, gestald of geparkeerd’’, aldus verkeerswethouder Karremans.

Ook het onderhoud van de voertuigen van maaltijdbezorgers zal uitgevoerd blijven.

Defecte deelfietsen en -scooters zijn inmiddels van de straat verwijderd. Dat is gebeurd door GO Sharing, een niet door het faillissement getroffen onderdeel van Green Mo.

Green Mo was marktleider op het gebied van verhuur van elektrische fietsen en scooters en had – naast de politie - als klant onder andere grote maaltijdbezorgers en flitsbezorgdiensten.