mainImage

Dubbel parkeren op de Nieuwe Binnenweg: van 6 boetes naar 270

2 september 2022, 16:36 uur
Politiek

De dubbelparkeerders op de Nieuwe Binnenweg, de Zwart Janstraat, de Vierambachtsstraat en de Mathenesserweg, die daarvoor in juli en augustus een boete aan hun broek kregen, zullen niet gauw voor de tweede keer die overtreding maken. Parkeren midden op de straat kost 109 euro. De intensivering op parkeeroverlast is een initiatief van de nieuwe coalitie.

In juni werden er op de Nieuwe Binnenweg 6 boetes uitgedeeld. In juli: 270 en in augustus: 162. De getallen zijn symptomatisch voor de andere drie straten en wordt door het college als een succes ervaren. Verantwoordelijk wethouder Karremans heeft daarom aangekondigd in nog veel meer straten de zaak op scherp te gaan zetten. Het gaat hierin om een hogere frequentie van surveilleren en om een verruiming van de tijden dat er gesurveilleerd wordt.

Om aan Rotterdammers kenbaar te maken dat de gemeente (extra) handhaaft, zijn er tevens op een aantal plekken borden geplaatst, waarop men gewezen wordt op de hoogte van foutparkeerboetes met teksten als: “Parkeer niet midden op straat. Ook niet met knipperlicht. Boete = €109,00”.

De parkeeroverlast - vooral het dubbel parkeren - in de winkelstraten zorgt voor onveilige situaties voor fietsers en automobilisten. Ook leidt parkeeroverlast tot het belemmeren van de vrije doorgang van de rijbaan (en voor vertraging van trams op de Nieuwe Binnenweg) en roept het ergernis op bij het winkelend publiek. Daarnaast kan het dubbel parkeren het werk van de veiligheidsdiensten bemoeilijken met alle gevolgen van dien.