En ineens was de Korte Lijnbaan in Rotterdam dicht

1 March 2023, 06:55 uur
Politiek
mainImage

Ondernemers van het Kruiskadehof zijn boos op de afdeling Stadsbeheer van wethouder Karremans omdat hun panden van de ene op de andere dag onbereikbaar zijn vanwege werkzaamheden. Geen telefoontje, geen mail, wel een plakkaat op de buitenkant van de bedrijfsdeur, ‘’in plaats van een fatsoenlijke tijdige brief’’, aldus Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik.

‘’Het Kruiskadehof is werkelijk volledig ontoegankelijk. Leveranciers kunnen hun spullen niet meer afleveren bij de ondernemers, parkeerplekken zijn niet beschikbaar en ook de gemeente zelf kan niet langs de hekken om het afval op te halen. Met als gevolg dat er stapels bedrijfsafval, wat gebruikelijk door stadsbeheer dagelijks wordt opgehaald, blijft liggen in de straat’’, aldus Van Schaik.

Intussen zijn de containers zo overvol, dat er wordt gewerkt met rolcontainers van de ondernemers zelf om het afval nog enigszins redelijk kwijt te kunnen.

‘’Ondernemers die hier vervolgens over bellen met de gemeente (14010) worden lachend weggewuifd’’, zegt Van Schaik, die in afwachting is op de reactie van verantwoordelijke wethouder Karremans.