Dagblad010 | GroenLinks Rotterdam wil een likkebaardend groen toplijstje
mainImage

GroenLinks Rotterdam wil een likkebaardend groen toplijstje

Leewis (GroenLinks)
14 oktober 2021, 11:55 uur
Politiek

Stephan Leewis, de bevlogen nieuwe fractievoorzitter van het Rotterdamse GroenLinks, ziet wel heil in een likkebaardend top 100-lijstje van de leukste groene stedelijke initiatieven. Hij zag een soortgelijke landelijke publicatie in dagblad Trouw en stelt nu een lokale kopie voor. De gemeente Rotterdam sponsort enkele communicatiekanalen in de stad, zodat Leewis ervan uitgaat dat zijn top-100 verder zal reiken dan de gemeentesite. 

‘’Een jaarlijks overzicht van Nederlanders, organisaties maar ook individuen, die zich met hart en ziel inzetten om ons land duurzamer maken, inspireert vast en zeker veel mensen om óók aan de slag te gaan om hun eigen omgeving te verduurzamen en te vergroenen’’, verduidelijkt Leewis zijn idee.

‘’Het kunnen’’, voegt hij eraan toe, ‘’ook kleine initiatieven zijn zoals ludieke acties voor het opruimen van zwerfafval en het aanleggen van bijenlinten of grotere initiatieven als innovatieve coöperaties voor zon- en windenergie.’’

De introductie van de groene top-100 in Rotterdam is door GroenLinks in de week gelegd bij hun eigen milieuwethouder Arno Bonte. Een thuiswedstrijdje dus. Zo vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen zal er best nog ergens een bodempje zijn in de spaarpotjes, die Bonte in de zomer van 2018 meekreeg toen zijn toenmalige fractievoorzitter Bokhove de VVD in de tuin van het stadhuis verleidde tot het stadsbestuur dat nu aan de macht is. De bewijsfoto van haar met Karremans (VVD) blijft goed waard.