In mei besluit over afsluiting Witte de Withstraat

20 March 2023, 07:05 uur
Politiek
mainImage

De Rotterdamse verkeerswethouder Vincent Karremans broedt op een uiterst effectief plan om tijdens de volledige zomerperiode de auto-aso’s aan te pakken. Onderdeel van het project is de afsluiting van centrumstraten met veel horeca aan het begin van de uitgaansdagen of alleen avonden. Daar valt zeker ook de Witte Withstraat onder waar de terrassen dicht tegen de weg zitten. In de studie zit ook de geluidsoverlast die trouwstoeten veroorzaken van- en naar het stadhuis. Ook daar ergert de VVD in Rotterdam zich geel en groen aan.  

Niet alleen de herrie die auto-aso’s met veelal hun patserwagens maken zit in de overweging van een nog beter zomeroffensief. Ook de veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol. In sommige centrumstraten (die nauwelijks doorrijroutes zijn) is sluiting echter makkelijker te realiseren dan in andere (zoals de Meent). Bovendien moeten ook parkeergarages niet onnodig leeg komen te staan en moet er rekening gehouden worden met invalidenplekken.

Karremans zei eerder al ja tegen de raadsverkeerscommissie om na te denken over de afsluiting van de Witte Withstraat tijdens de horecapiekuren. Hij heeft nu toegezegd in mei zijn ei te hebben gelegd.