mainImage

Leefbaar tot zorgwethouder: 'U lijkt op Emile Ratelband'

Inzet rechts: De Langen (boven), Van Elck (Leefbaar)
30 september 2021, 14:45 uur
Politiek

Ook Leefbaar rekende donderdagmorgen tijdens de raadsvergadering in navolging van 50Plus Rotterdam snoeihard af met het ouderenprogramma Ouder & Wijzer, dat eerder al door de conclusies van de Rekenkamer op 80 van de 81 onderdelen fors onderuit was gehaald. Raadslid Van Elck vond dat wethouder De Langen ‘’zich kapot moest schamen’’ en noemde hem de Emile Ratelband van het stadsbestuur.

‘’U verstaat het zelfs om trots te zijn op uw programma en het resultaat als een winst in de Champions League te verkopen, terwijl u met 86-1 heeft verloren’’, aldus Van Elck in verkiezingstijd.

‘’Hier is duidelijk sprake  van onvoldoende regie en geen aansluiting bij de leefwereld van ouderen. En als dat het geval is, kan je wel constateren dat het ouderenbeleid faalt’’, voegde hij eraan toe.

Van Elck zei te verlangen naar de verkiezingsmaart 2022 en verder ''naar een nieuwe wethouder Zorg in plaats van zorg om een wethouder en naar een herstel van de menselijke maat. Ik wil gezond verstand in plaats van gebakken lucht.’’