Nog een keer dan: kom eens auto's tellen, wethouder

5 March 2021, 18:18 uur
Politiek
mainImage
Rechts boven: Hennie van Schaik, rechtsonder: Judith Bokhove

Hennie van Schaik, technisch voorzitter van de gebiedscommissie Rotterdam-Centrum, heeft vrijdagmiddag zowel op de Nieuwe Binnenweg, de Westersingel, de Mauritsweg en de Rochussenstraat hoopvol uitgekeken of hij fietswethouder Judith Bokhove zou ontwaren, maar hij heeft haar niet gezien. Uitdaging nog niet aanvaard.

De Leefbaar Rotterdam-legende uit het post-Fortuyn tijdperk - hij hoort nog tot de mannen die nog echt de straat opgaan - had voor de wethouder een Staples-telmachientje meegenomen wat het tellen van de auto’s in de files zou vergemakkelijken, maar mogelijk dat de uitnodiging haar nog niet had bereikt.

Daarom nam Van Schaik nieuwe actuele foto’s van het dagelijkse verkeersinfarct in de binnenstad van Rotterdam. Niet eens zozeer ten bate van de automobilisten, die tegen het einde van de dag graag naar huis willen, maar vooral omdat de bewoners van de filestraten gek worden van het getoeter van die protesterende automobilisten.

Van Schaik weet waar de inmiddels legendarische fietswethouder woont en dat is niet eens zo gek ver van de ellende vandaan ‘’dus Judith, wees sportief, hou ook eens rekening met de Rotterdammers die geen GroenLinks stemmen en kom eens luisteren.’’