Dagblad010 | Noodplan Songfestival bij uitbraak coronavirus?

Noodplan Songfestival bij uitbraak coronavirus?

mainImage

Heeft het stadsbestuur een noodscenario klaarliggen voor het Songfestival in Rotterdam als het coronavirus verder uitbreekt in Europa? Dat vraagt Leefbaar Rotterdam zich af en wil graag van het stadsbestuur weten of en welke plannen er gemaakt zijn.

Aanleiding voor de vragen is een artikel in het AD. Viroloog Ab Osterhaus van het Erasmus MC stelt daarin dat dit, zeker nu het zogenaamde coronavirus zich begint te ontwikkelen in Europa, een dusdanig risico voor de volksgezondheid met zich meebrengt dat men rekening moet houden met een scenario waarin het Songfestival geen doorgang kan vinden.

''Het virus lijkt zich in een snel tempo te verspreiden, nu ook Italië te maken heeft met doden en besmettingen en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat ook Nederland getroffen wordt door het coronavirus'', aldus Leefbaar-raadslid Geert Koster.

De Leefbaar-politicus wil weten of bezoekers uit landen kampende met een uitbraak van het coronavirus al actief gescreend worden op ziekteverschijnselen.

Of er al contact is tussen de landelijke Songfestival-organisatie en het gemeentebestuur over een mogelijk afblazen is niet duidelijk. Datzelfde geldt voor eventuele budgetoverschrijdingen vanwege extra maatregelen rondom het coronavirus. Ook dat wil Koster weten.

Foto: ANP