Nunnely (D66) wil alleen goed-nieuws-show over Rotterdam Zuid

18 March 2023, 07:00 uur
Politiek
mainImage
Nunnely (D66)

Het Rotterdamse D66-raadslid Joan Nunnely wil alleen positief nieuws over Zuid in de pers. Geen kritiek meer. ‘’Kappen ermee’’, geeft ze per brief als eis mee aan wethouder Versnel in de hoop dat hij NPRZ-directeur Marco Pastors* tot de orde zal roepen.

Die zei – vrij realistisch - in het AD dat op Zuid kinderen vaak met een taalachterstand beginnen en sociaal niet goed ontwikkeld zijn. ‘’Ze worden ook later zindelijk en kunnen, als ze naar school gaan, nog nauwelijks lopen omdat ze langer in de kinderwagen zitten.”

Een ronduit vreemde uitlating, vindt Nunnely, die het Nationaal Programma Rotterdam Zuid benaderd wil zien vanuit kansen; niet uit problemen. ‘’Artikelen zoals deze zorgen voor stigmatisering.’’

In Leefbaar-kringen vindt men de opstelling van Nunnely ‘’mainstreamachtig’’ en de poging om de pers te beïnvloeden via een goed-nieuws-show ’’typisch D66.’’ 

Leefbaar en D66 zitten in Rotterdam in één coalitie. Daartoe behoort ook de VVD. Versnel is een van hun wethouders.
    
Een andere uitspraak van Pastors, die Nunnely niet kan waarderen: ‘’Veel scholen op Zuid zeggen dat de achterstand van kinderen zo groot is dat het moeilijk is om dat in te lopen. Het zou heel erg helpen als ze regelmatig in een omgeving zitten met ook andere kinderen. Zodat ze de taal leren en socializen.” Thuis missen ze vooral de intensieve aandacht, zegt de directeur. ,,Een moeder zei laatst: ‘Waarom zou ik met mijn kind praten? Het zegt toch niks terug’.” Met gratis kinderopvang kunnen ouders zich ook meer concentreren op school of werk, is het idee. (AD)

*Marco Pastors is oud-wethouder vanuit de Leefbaar-signatuur. Toen Aboutaleb voorgedragen werd tot burgemeester was hij daar een fel tegenstander van. Later liet Pastors zich door Aboutaleb tot directeur van het geldverslindende Nationaal Programma Rotterdam Zuid benoemen. Een soort 'functie-elders'.